She did it again

She did it again! Dafne is voor de tweede keer WERELDKAMPIOEN op de 200 meter. Er zijn er maar heel weinig die dat kunnen nazeggen. Het moet bij ons allemaal (en vooral bij haarzelf) nog een beetje bezinken, zowel voor de Londengangers als de thuisblijvers was het een emotionele trip. Maar langzaamaan komt het besef: ze is gewoon 2 WK’s op rij de snelste vrouw van de wereld op de 200 meter sprint! En laten we vooral de knappe bronzen medaille op de 100 meter niet vergeten. Ook dat was een ongelofelijk spannende finale. Van tevoren waren er hier en daar wat sceptische geluiden, Dafne’s tijden in de aanloop naar het WK waren minder dan vorig jaar en men vroeg zich af of ze er wel klaar voor was. Maar opnieuw bewijst ze: Dafne kan pieken op het moment dat het moet. Dat vind ik ongelofelijk knap en daar ben ik onwijs trots op!

Gisteren kwam de Nederlandse ploeg met de trein aan in Rotterdam. Daar hebben we met de familie Dafne opgewacht en uiteraard een dikke hug gegeven. Nu is het tijd om even te ontspannen en alles te laten bezinken. Maar heel lang kan dat ook niet want komend weekend staat er weer een Diamond League op het programma (100 meter Birmingham). In het kader van rust, ontspanning en herstel deel ik graag deze simpele herstelsalade met jullie. Straks ga ik hem ook even bij Dafne langsbrengen 🙂 

Deze simpele salade is ideaal om mee te nemen naar je werk of je training. Snel klaar en vol vitamines en eiwitten.

Simpele herstelsalade met linzen en biet

Ingrediënten

– Hand veldsla
– 150 gram linzen (voorgekookt uit blik of zakje)
– 1 rode biet (voorgekookt)
– 1 wortel
– 30 gram zachte geitenkaas
– 2 el granaatappelpitjes
– Walnoten
– Dressing van: 3 el olijfolie, 1 el appelazijn en 1/2 tl mosterd.

Snij de biet in stukjes en de wortel in slierten (dat kan met een dunschiller). Leg de veldsla op een bord (of een bakje) en verdeel de overige ingrediënten erover.

Als je de salade later op eet, kan je de dressing beter apart meenemen.

 

 

 

1 Comment
  • Frank Nederhand

    15/08/2017 at 12:49 Beantwoorden

    Niemand trek… ? Ik wel… eet enkele ingrediënten in weer andere combinaties.
    Hoe tijdgebrek leidt tot nieuwe gezondere versere voedingsgewoonten (ook op onregelmatige tijdstippen…)

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username