Tripje Monaco & zoete aardappel tortilla

Monaco. 22.09. Pas één keer heb ik harder gelopen. Tevreden? Natuurlijk ben ik tevreden. Toch voel ik dat er nog zo veel meer in  zit. Deze wedstrijd was weer een mooie stap in de richting van mijn absolute topvorm!

De ervaring in Monaco was er één om niet snel te vergeten. Als nuchtere Hollandse keek ik mijn ogen uit. Heel bizar. Met een ‘simpele’ Porsche 911 val je uit de toon en je lijkt pas echt mee te tellen als je boot minstens 20 meter lang is en er een helikopter op kan landen. En dan de ‘haute cuisine’ van Monaco, die ik heb leren kennen door een uitnodiging van niemand minder dan prins Albert voor een diner..

cb3d7b3c93ad73ffdd4df0a4e3a22216

Bij het diner met prins Albert van Monaco!

Schrik niet, ik ga jullie geen inktvis voorschotelen. Ik ben met onderstaand gerecht gegaan voor een ‘simpeler’ maar overheerlijk Mediterraans gerecht. Bon appetit!

Om een beetje in die Meditteraanse sfeer te blijven heb ik dit weekend deze heerlijke tortilla gemaakt. De originele variant is met gewone aardappel maar ik heb gekozen voor de zoete aardappel, net wat gezonder en dus die lekkere zoete smaak.

Zoete aardappel schijf

Zoete aardappel in dunne plakjes.

Tortilla van zoete aardappel

Ingrediënten
– 2 zoete aardappels in dunne plakjes
– 1 rode ui in halve maantjes
– 2 lente uitjes
– Olijfolie
– 6 eieren
– Zout en peper
– Verse kruiden (ik heb peterselie gebruikt)
– een beetje geitenkaas of parmezaanse kaas

Bak de uien op een zacht vuurtje in 2 eetlepels olijfolie tot ze lekker zacht zijn. Schil de zoete aardappel en snij er dunne plakjes van. Deze bak je in een koekenpan gaar in 2/3 eetlepels olijfolie. Klop de eieren, de uien, de kaas en kruiden door elkaar. Verdeel de aardappel gelijkmatig over de pan en voeg het eiermengsel toe. Laat de pan met deksel 10 minuten op zacht vuur bakken. Na 10 minuten draai je de tortilla om en bak je nog 2 minuten. Voor het omdraaien gebruik ik altijd de deksel van een pan. De tortilla kan je gelijk opeten of bewaren (leuk op een feestje of lunch!). Koud is hij namelijk ook heel lekker!

27dfe4314c1fd7fc14397c824700dcb9

Op het dak van het hotel, chique bedoeling!

9 Comments
 • André van den Bedem

  21/07/2015 at 17:01 Beantwoorden

  Graag ontvang ik de nieuwsbrief

  • Dafne Schippers

   21/07/2015 at 17:44 Beantwoorden

   Beste André,

   Je kan je mailadres invoeren op de homepage (onder het kopje ‘meld je aan voor mijn nieuwsbrief’), dan ontvang je de nieuwsbrief.

   Groeten Dafne

 • Raymond

  21/07/2015 at 21:51 Beantwoorden

  Hey Daphne,

  Ziet er goed uit, ideaal denk ook om te foodpreppen voor op het werk of na een wedstrijd denk ik (combi eiwitten en carbs) Alleen 6 eieren?? Voor hoeveel personen is dit?

  • Dafne Schippers

   22/07/2015 at 09:48 Beantwoorden

   Bedankt Raymond, daar is het inderdaad ideaal voor. In een kleinere pan kan je ook 4 of 5 eieren gebruiken 😉

   Groeten Dafne

 • Anna

  06/11/2015 at 11:52 Beantwoorden

  Hoi Dafne en Sanne, echt tof van jullie om dit zo op deze manier met anderen te willen delen!!

  Ik ben zelf al jaren met veel gezondheids-plezier aan het experimenteren met deze “kijk op voeding”. Het smaakt prima maar het ziet er vaak niet uit! Lastig dus om vooral mensen die ik zie worstelen met hun gewicht en gezondheid ook te motiveren. Jullie recepten zijn zeer toegankelijk en het ziet er zo lekker en mooi uit allemaal! Ik begrijp dat dat laatste het werk is van Sanne. Mijn Complimenten!!

  En met jou Dafne als voorbeeld van een keigoede sportvrouw in een prachtig gezond lijf kan ik me geen mooiere inspiratie voorstellen om anders te gaan eten. Ik stuur het aan iedereen als cadeautje door.

  Dank jullie wel!
  Groet
  Anna

  • Dafne Schippers

   07/11/2015 at 18:32 Beantwoorden

   Beste Anna,

   Bedankt voor het compliment en leuk om te horen dat je onze blog zo waardeert! We vinden het ook erg leuk om te maken.

   Veel kookplezier! Groetjes Sanne en Dafne

 • Paulette

  22/11/2015 at 18:08 Beantwoorden

  Beste Dafne en Sanne,

  Wat een leuke blog! Op een zussendag hebben we de tortilla van zoete aardappel gemaakt, heerlijk!

  Bedankt en succes 😉

  Groetjes,
  Stephanie en Paulette

  • Sanne Schippers

   23/11/2015 at 20:41 Beantwoorden

   Leuk om te horen Stephanie en Paulette! Graag gedaan en nog genoeg recepten om uit te proberen 🙂 Sanne en Dafne

 • Paulette

  22/11/2015 at 18:54 Beantwoorden

  … en het pastinaaksoepje smaakt ook erg lekker!

  Groetjes,
  Stephanie en Paulette

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username