5 jaar topatletiek

Deze zomer is het alweer 5 jaar geleden dat ik goud won op het WK junioren in Moncton (Canada). Zondag hebben we thuis (met fotoboek op schoot) herinneringen opgehaald aan die start van mijn topsport carrière. Als 19-jarig meisje won ik, tegen de verwachtingen in, de gouden medaille op de meerkamp. Daarna hebben we ook nog een fantastische roadtrip door Canada en Amerika gemaakt. Mooie momenten! Mijn vader heeft deze week de medailles van de afgelopen 5 jaar op een rijtje gelegd. Dat is toch wel bijzonder om zo naast elkaar te zien:

IMG_2177V.l.n.r.:

2010, Goud, WK junioren Moncton (meerkamp)
2010, Brons, WK junioren Moncton (4×100 meter)
2011, Goud, EK junioren Tallin (meerkamp)
2012, Zilver, EK Helsinki (4×100 meter)
2013, Brons, EK <23 Tampere (verspringen)
2013, Goud, EK <23 Tampere (100 meter)
2013, Brons, WK Moskou (meerkamp)
2014, Goud, EK Zürich (100 meter)
2014, Goud, EK Zürich (200 meter)
2015, Goud, EK indoor (60 meter)
2015, Zilver, WK Beijing (100 meter)
2015, Goud, WK Beijing (200 meter)

En uiteraard is die laatste toch wel het mooist. Maar ook het brons op het WK in Moskou op de meerkamp heeft voor mij een gouden randje. Die laatste 800 meter zal ik niet snel vergeten.. Maar we kijken ook alweer vooruit! Rio is pas over een jaar maar de familie heeft dit weekend al vliegtickets geboekt. Ondertussen hebben Sanne en ik groentechips gemaakt. Een gedeeltelijk succes..

We begonnen namelijk heel enthousiast met plakjes groene en gele courgette. Het zag er heel leuk uit, maar kwam de oven zacht (of verbrand) weer uit. Gelukkig ging het bakken van de zoete aardappel, wortel en biet wel goed. Echt een lekker snackje voor tussendoor!

Groentechips2Groentechips

Ingrediënten

– 2 zoete aardappels
– 1 winterpeen
– 2 rode bieten
– zeezout
– Olijfolie

Warm de oven voor op 180 graden. Snij met een kaasschaaf of mandoline hele dunne plakjes van de groenten. Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Check tussendoor of het niet verbrand! Wij hebben het onder in de oven gezet, dat ging beter. Eet smakelijk!

Groentechips2

Poging courgette

Groentechips

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username