☆KERST☆ bietencarpaccio

Nog wat last minute inspiratie voor het Kerstdiner! Carpaccio maar dan gemaakt van bieten in plaats van ossenhaas. Deze bietencarpaccio komt zaterdag bij ons als voorgerechtje op tafel. Door de speciale roze-witte Chioggia biet krijgt het gerecht een extra feestelijk tintje. Maar je kan ook gewone rode of gele bieten gebruiken.. Een lekkere en lichte start van het diner!

Bietencarpaccio

Ingrediënten (4 personen)

 • 4 middelgrote  bieten
 • 100 gram geitenkaas
 • handje walnoten (of pijnboompitten)
 • zakje snijbiet (sla)

Dressing

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel witte wijnazijn of balsamicoazijn
 • 1 theelepel mosterd
 • eventueel 1 theelepel honing

Snij de blaadjes van de bieten en laat een stengel van een paar centimeter over. Kook de bieten tot ze half gaar zijn. Dit is ongeveer 25 minuten. Je kan de bieten ook rauw eten of verder doorkoken. Dat ligt een beetje aan je eigen smaak. Ik vind een beetje bite wel lekker. Spoel de bieten af met koud water en wrijf het vel er af. Snij dunnen plakjes van de biet, je kan dit het beste doen met een mandoline of een kaasschaaf. Verdeel de plakjes over een bord.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Sprenkel deze over de biet. Het is lekker om de biet met de dressing nog even weg te zetten, ongeveer 2 uur in de koelkast. Verdeel net voor het serveren de geitenkaas, walnoten en sla over de borden. Je kan ook nog een pesto erbij maken, bijvoorbeeld deze met een stukje grof brood.

DSC_0178

No Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username