No bake taart met kwark & passievrucht

Gisteren was Sanne jarig en hebben we een nieuwe taart bedacht: een no bake taart met kwark en passievrucht. We waren een beetje bang dat de taart te zuur zou worden met citroen én passievrucht maar als je een goede rijpe passievrucht neemt is het echt heel lekker en fris! Oké, heel gezond is deze taart niet maar dat hoeft ook niet altijd ;). Het fijne is dat  je de taart niet hoeft te bakken maar hij moet wel een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Een variant van deze taart met vijgen staat ook in ons kookboek..

No bake taart met kwark & passievrucht

Ingrediënten

Voor de bodem

 • 250 g medjooldadels
 • 100 g blanke amandelen
 • 1 el kokosolie

Voor de vulling

 • 450 g magere kwark
 • 2 tl citroenrasp
 • 2 el limoensap
 • 5 el honing
 • 6 gelatineblaadjes
 • 250 ml slagroom
 • 4 rijpe passievruchten (dan zijn ze al een beetje verschrompeld)

Benodigdheden

 • bakvorm (24cm)
 • bakpapier
 • keukenmachine/blender
 • mixer

DSC_0045Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat het papier aan de randjes een beetje overhangen. Maal de dadels en de amandelen en de kokosolie fijn in de keukenmachine. Voeg de kokosolie toe en meng mee. Druk het mengsel in de bakvorm. Maak met behulp van een mes of lepel de bovenkant mooi glad.

Doe de kwark, citroenrasp en het limoensap in een schaal en meng er met de mixer de honing door. Meng tot een glad geheel.

Week de gelatineblaadjes voor in een kom water. Verwarm 6 eetlepels water in een pannetje en los hierin de gelatine op. Meng door het kwarkmengsel. Klop de slagroom stijf en schep door het kwark- mengsel. Verdeel over de bodem en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi opgestijfd is.

Beleg de taart met de passievrucht.

Eet smakelijk!

Tip: je kan de taart ook beleggen met aardbeien, frambozen of ander fruit.

 

No Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username