Zoete aardappelsoep met pittige kikkererwten

Zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt en de herfst zijn intrede doet, krijg ik spontaan zin in soep. Toch wel de ultieme comfort food na een rondje rennen door de regen of een fietstocht met volle wind tegen. Heerlijk dat Nederlandse klimaat 😉 Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het een stuk lastiger is in deze periode om de motivatie te vinden om te gaan sporten. Zelf denk ik altijd aan het goede gevoel dat ik erna krijg, tijdens het sporten maakt je lijf endorfine aan en dit ‘geluksstofje’ zorgt ervoor dat je je goed en blij voelt. Als je nog iets meer motivatie nodig hebt, maak dan wat lekkers klaar voor na de training. Deze zoete-aardappelsoep is de perfecte opwarmer en vult goed door de pittige kikkererwten.

Zoete aardappelsoep met pittige kikkererwten

Ingrediënten

– 2 middelgrote zoete aardappelen
– 1 rode paprika
– 2 rode uien
– 2 á 3 tenen knoflook
– 3 wortels
– 2 groentebouillonblokjes
– olijfolie
– versgemalen peperVoor de kikkererwten
– 1 pot kikkererwten van 350 gram
– 1 tl komijnzaad
– 1 tl chilipoeder of -vlokken
– Snufje zout en peper
– 1/2 tl gemberpoeder
– 1/4 tl kurkumapoeder
– 1 el sesamolie

Snipper de uien fijn en snijd de knoflook in kleine stukjes. Schil de wortels en de zoete aardappelen en snijd alles in kleine blokjes. Was de paprika en snijd deze ook in blokjes.

Zet een (soep)pan op het vuur en stoof de ui samen met de knoflook in wat olijfolie voor ongeveer 3 à 4 minuten. Voeg dan de rest van de groenten toe en stoof alles 5 minuten. Roer af en toe de groenten om zodat ze niet aanbakken.

Voeg 1 liter water toe aan de pan en doe er de bouillonblokjes bij. Breng aan de kook en laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen. Als de groenten zacht genoeg zijn, pureer je de soep met een staafmixer.

Voor de pittige kikkererwten meng je de uitgelekte kikkererwten in een kom met alle kruiden en de sesamolie. Bak de kikkererwten ongeveer 10 minuten op een hoger vuur. Zo worden de kikkererwten een beetje krokant. Let wel op dat ze niet aanbakken.

Serveer de soep in kommen en doe in elke kom een flinke lepel kikkererwten. Strooi er nog wat versgemalen peper over.

 

No Comments

Post a Comment

  • Enjoy your weekend! weekend healthyfood dafnelikeskookboek Stefan M Gerard
  • Onze favoriete kookboeken op dit moment Welke ontbreekt er noghellip
  • Nu op de blog ultiem opwarmertje na een workout inhellip
  • Pink pitahaya! Enjoy your weekend pitahaya exotics fruit
  • Groetjes uit Sicili Sanne is deze week op vakantie inhellip
  • these typical Sicilian sweets! Do you know what it is?hellip
  • Dafne staat op de womenshealthnl fitlist De Speedy Gonzales vanhellip
  • Z trots als we jullie creaties uit het Dafne likeshellip