Feestelijk hapje voor Kerst: avocadotuintje

Wij kunnen niet wachten: nog 2 weken en dan is het Kerst. De kerstboom staat al te pronken in de woonkamer en met de pakken sneeuw deze week komen we helemaal in de sfeer 🙂 Voor de blog zijn we ook al aan het ‘proefkoken’ geslagen. Volgende week zullen we een heerlijk 3-gangendiner delen op de blog. Eén van onze experimenten is zeker een kanshebber voor ons diner: een avocadotuintje. Een plaatje vinden jullie niet? Het recept vind je hieronder. Vanmiddag ga ik een poging wagen een zalmtompouce te maken, wish me luck ;). Houd de site in de gaten voor ons kerstdiner!

Deze gevulde avocadotuintjes zijn heerlijk. Door de de verschillende structuren in de toppings ziet het gerecht eruit als een tuintje en smaakt iedere hap net even anders. Leuk voor de feestdagen maar ook fijn als lunch of snack.

Avocadotuintje

Ingrediënten (4-personen)

– 2 avocado’s
– 2 el limoensap
– 4 el hummus
– 2 radijsjes
– 1 el zwarte sesamzaadjes
– 1 tl paprikapoeder
– 1 bakje tuinkers
– 1 bakje koriander

Halveer de avocados en haal de pit eruit. Schep de avocado voorzichtig met een lepel uit de schil.

Besprenkel de avocadohelften met wat limoensap. Schep de hummus in het gat waar de pit zat.

Snijd de radijs in plakjes en leg deze op een kwart van de avocado. Versier een kwart met het sesamzaad, een kwart met de paprikapoeder en een kwart met de tuinkers, zodat je allemaal verschillende structuren krijgt. Leg er als laatste een paar takjes koriander op.

Serveer de avocadotuintjes direct. Ook lekker met platbrood of crackers.

 


 

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username