Dafnelikes kookboek!

Eindelijk mochten we het afgelopen week met jullie delen: in het voorjaar komt het allereerste Dafnelikes… kookboek uit! Een boek vol gezonde, snelle, simpele en wereldse gerechten. Maar ook recepten die je voor en na het sporten het beste kan eten.

We vinden het echt heel spannend! Dafne en ik hebben deze droom al een tijdje maar wilden eerst echt wat moois neerzetten met deze blog. We merkten dat er steeds meer vraag kwam naar een boek en vonden nu de tijd rijp. De komende tijd gaan we volop experimenteren met nieuwe recepten en uiteraard komen er ook een paar populaire recepten van de blog in het boek. De recepten worden aangevuld met persoonlijke achtergrondverhalen waardoor het boek (net als de blog) een mooi inkijkje biedt in het leven van Dafne! Via de blog houden we jullie op de hoogte 🙂

DSC_2017Een gerecht dat sowieso terugkomt in het boek zijn hartige wafels, hierbij alvast een voorproefje..

Speltwafels met citroenricotta & zalm

Ingrediënten

 • 8 el speltmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 tl suiker
 • 100ml (amandel)melk
 • Olie/boter om in te vetten
 • Warmgerookte zalm
 • 1 bakje ricotta
 • 1 citroen
 • Basilicum of bieslook
 • Zout en peper

Extra: wafelijzer

Warm het wafelijzer voor. Meng voor het beslag: de meel, bakpoeder, eieren, suiker, melk en snufje zout door elkaar met een garde. Giet het beslag in het ijzer en laat in een paar minuten (afhankelijk van je wafelijzer) gaar worden.

Verdeel de ricotta met wat zout en peper over de wafel. Verdeel daarna de zalm er over. Maak af met wat druppels citroen en een blaadje basilicum (of bieslook).

 

3 Comments
 • vanja

  22/11/2016 at 00:55 Beantwoorden

  goed bezig, ik had er al opgehoopt goed werk sanne en dafne dit boek moet WEL verkopen ;-D

 • Restaurant catalogus

  16/01/2017 at 12:05 Beantwoorden

  Ziet er goed uit!

  Gr.
  Lisette

  • Dafne Schippers

   31/01/2017 at 11:25 Beantwoorden

   Bedankt Lisette! Groetjes Dafne

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username