Flespompoensoep met kokosmelk & avocado

Door onze drukke programma’s komt het helaas niet meer heel vaak voor dat we samen in de keuken staan. De recepten van deze blog bedenken we wel allebei, maar de communicatie gaat veel via de telefoon 😉 Gelukkig hadden we vorige week een hele dag samen om nieuwe recepten te maken én te proeven. Het resultaat daarvan zie je de komende weken op de blog.

En als we dan weer samen in de keuken staan is het als vanouds: veel lachen (vooral als we ‘spontaan’ op de foto moeten) en stiekem veel hapjes tussendoor nemen. Praten over eten blijft toch ons favoriete onderwerp (‘wist je dat dit ook heerlijk smaakt met..’ of “ken je deze al, is lekker moet je proberen!”). Samen maakten we deze superlekkere flespompoensoep. Heerlijk met kokosmelk en helemaal af met blokjes avocado en geroosterde flespompoen.

Flespompoensoep met kokosmelk en avocado

Ingrediënten
1 flespompoen (ca. 1 kg)
1 el ras el hanout (of paprikapoeder)
2 rode uien
1 blik kokosmelk (250 ml)
1 blokje groentebouillon
1 avocado
1 bakje kiemen
1 el geroosterde sesamzaadjes
Olijfolie, zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm en de ui in partjes. Leg op de bakplaat en besprenkel met twee eetlepels olie, wat zout en de ras el hanout. Rooster de pompoen en ui in 20 minuten goudbruin en gaar.

Houd 1/4 van de pompoenblokjes achter en doe de rest van de pompoenblokjes in een pan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat een paar minuten goed doorkoken.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de helft van de kokosmelk erdoor, bewaar de rest. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Snijd de avocado in blokjes. schep de soep in kommen en lepel er wat kokosmelk op. Verdeel avocadoblokjes en de geroosterde pompoenblokjes erover. Maak de soep af met de kiemen en de sesamzaadjes.

No Comments

Post a Comment

  • Lunchtime Salade met gegrilde pompoen linzen en geitenkaas Lekker veel
  • Bananenbrood! Hier had ik zoveel zin in vanochtend en zie
  • Repost dafneschippers Spring is in the air! morningrituals
  • Bijna kunst deze bloemkool! Wie kent de echte naam? En
  • Zoete aardappelsoep met kokos ideetje voor vanavond? Recept Ingredinten
  • This morning asks for this BIG blueberry pancake! linkinbio Florida
  • Whats on the menu today Thaise kokossoep met kip en
  • EDAMAME Lekker bij de sushi maar ik eet het ook